V času, ko se soočamo z vse večjo kompleksnostjo in višanjem zahtevanih kompetenc ter spretnosti že pri vstopnih zaposlitvah, je vse več mladih odrinjenih od zaposlitev ter primoranih opravljati dela, za katere so prekvalificirani.

Career Kicker je eden od tistih projektov, ki to prakso poskuša spreminjati.

 PREGLEJTE POBUDE

 RAZMISLITE O REŠITVI

 SODELUJTE

KAJ PRIDOBITE S SODELOVANJEM?

IZKUŠNJE IN POZNANSTVA

Nova poznanstva, praktične izkušnje in uporabna znanja, ki vam bodo v pomoč pri razvoju karierne poti, pa še povrnjene stroške prevoza ter malice v času prostovoljnega usposabljanja v organizaciji.

RAZVIJANJE LASTNE IDEJE

14-dnevno, prostovoljno usposabljanje pod mentorstvom kompetenčnih ljudi in delo na konkretnem projektu, ki ste ga idejno zasnovali prav vi. Brez kuhanja kave in odnašanja smeti.

PRIPOROČILO

Za opravljeno delo vam bo organizacija izdala priporočilo, ki ne bo le črka na papirju, ampak rezultat dobro opravljenih nalog in konstruktivnega sodelovanja.

SMERNICE ZA MENTORSTVO

Mentorstvo je oblika vseživljenjskega učenja tako za mlade kot tudi za mentorje v organizacijah, ki sodelujejo pri projektu Career Kicker in predstavlja partnersko obliko sodelovanja med mentorji in mladimi. Osredotočeno je predvsem na razvoj mehkih veščin in izboljšanje konkretnih (projektnih ter socialnih) kompetenc. Mentorji mladim zagotavljajo vso potrebno podporo, informacije in nasvete, ter z njimi delijo svoje strokovno znanje, lastne izkušnje ter skrbijo za razvoj njihovih osebnih veščin in komepetenc. Mentorstvo temelji na potrebah in pobudah, ki jih izražajo mladi.

 PREBERITE SMERNICE

SPOZNAJTE CAREER KICKER

Se sprašuješ, kako napisati rešitev pobude, ki jo bodo tudi ocenjevalci v izbrani organizaciji brali…

Si našel pobudo, ki ustreza tvojemu profilu? Bi ti sodelovanje z neprofitno organizacijo lahko predstavljalo…

Se sprašujete, v čem se Career Kicker razlikuje od ostalih projektov? Zakaj bi se prav…