najboljša rešitev
V Knjižnici Miklova hiša Ribnica so prek pobude iskali ideje za otroški program, ki ga bodo izvajali v času Knjižnice pod krošnjami na grajskem vrtu. Knjižnica pod krošnjami je zamišljena kot priročna zbirka branja. Med nabranimi knjigami, časopisi in revijami so zastopane vse zvrsti in mnogi formati, predvsem pa takšni, ki so najbolj primerni za branje v mirnem okolju izbranih mestnih površin. Osnovno idejo Knjižnice pod krošnjami so želeli popestriti popestrili z bogatim spremljevalnim programom, namenjenim otrokom.
Med prispelimi rešitvemi sta veliko mero kreativnosti pokazali kar dve sodelujoči, Lucija Zorko in Petra Grahek, zato so se v Knjižnici Miklova hiša odločili, da priložnost za nove izkušnje in znanja ponudijo obema. Z njuno pomočjo bo tako Knjižnica pod krošnjami v Ribnici še posebej pravljično obarvana.
Lucija Zorko je predlog pričela z igro fantastični lov na zaklad, ki bi ga izvedli tako, »da bi branje knjige vpletli v zgodbo iskanja skrivnostnega zaklada«, nadaljevala z opisom igre igranja zgodb, telefona, kače, podajanja žoge in domišljijskega nadaljevanja zgodbe, sestavila koncept kviza, zamislila pa si je tudi zanimive oblike pantonime, telovadbe in prav posebnega kuhanja.
Petra Grahek je predlagala serijo ustvarjalnih delavnic, od izdelovanja zapestnic iz različnih materialov, risanja z barvami – odtisi rok in nog, ustvarjanja s pomočjo kosmatih žičk, šivanja gumbov, do modeliranja iz plastelina, risanja z vato in izdelovanja lutk. Zelo pester je bil tudi njen nabor aktivnosti s knjigami, ki je obsegal igre na temo ceste in obnašanja na cesti, spoznavanja živali, učenje novih zabavnih pesmi, prepevanje pesmi z mačkom Murijem, dan princesk in princev, učenje o gasilcih, prikaz poklicev idr.

 

Luciji in Petri iskreno čestitamo, vse ostale pa vabimo v Ribnico, da okusijo delček pestrega dogajanja!

 

CAREER KICKER – Ustvarjamo priložnosti za mlade

Projekt Career Kicker se izvaja v sodelovanju s slovenskimi nevladnimi in javnimi organizacijami. Sodelujoče organizacije na spletnem mestu www.career-kicker.com objavljajo pobude za rešitev konkretnih vprašanj, ki se nanašajo na njihovo področje delovanja. Mladi imajo na voljo 3 tedne časa, da pripravijo predlog rešitve pobude. Med prispelimi pobudami organizacije izberejo najboljšo ter avtorja povabijo na 14-dnevno prostovoljno usposabljanje v organizaciji. V tem času mladi pod mentorstvom izkušenih ljudi nadaljujejo z razvijanjem ideje ter delajo na ostalih konkretnih primerih in vprašanjih, ki ustrezajo njihovemu profilu. Ob tem pa tudi dodobra spoznajo ustroj organizacije, spletejo nova poznanstva, za opravljeno delo pa jim organizacije izdajo priporočilo ter jim povrnejo stroške prevoza in malice v času usposabljanja.

2014 © - Career Kicker | Pravno obvestilo | Piškotki | Izdelava strani