najboljša rešitev1

KUD Plac izvaja projekt KUD Plac in Action, v okviru katerega želijo izdelati podatkovno zbirko lokalnih pridelovalcev ekološke hrane ter izdelkov različnih starih in domačih obrti in jih na inovativen način predstaviti širši javnosti prek spletne platforme. S projektom si prizadevajo povečati prepoznavnost Metlike kot atraktivne destinacije za ljubitelje narave, izboljšati medgeneracijsko povezanost v lokalnem okolju, prepoznavnost manjših kmetov, obrtnikov, čebelarjev, društev in ostalih manjših podjetnikov ter ozaveščati širšo javnost o pomenu ohranjanja naravne in kulturne dediščine.

V okviru projekta Career Kicker so zato iskali inovativne in prodorne predloge za zasnovo spletne platforme, namenjene promociji lokalne samooskrbe.

Med prispelimi rešitvami sta po mnenju sodelavcev na KUD Plac najbolj ustrezno pripravila

Dušan Malić in Edmond Široka.

Njun predlog rešitve si lahko ogledate na TEJ povezavi. Kot utemeljitev predloga, sta priložila tudi seminarsko nalogo, ki sta jo izdelala na Fakulteti za podjetništvo Gea College.

Čestitamo!

CAREER KICKER – Ustvarjamo priložnosti za mlade

Projekt Career Kicker se izvaja v sodelovanju s slovenskimi nevladnimi in javnimi organizacijami. Sodelujoče organizacije na spletnem mestu www.career-kicker.com objavljajo pobude za rešitev konkretnih vprašanj, ki se nanašajo na njihovo področje delovanja. Mladi imajo na voljo 3 tedne časa, da pripravijo predlog rešitve pobude. Med prispelimi pobudami organizacije izberejo najboljšo ter avtorja povabijo na 14-dnevno prostovoljno usposabljanje v organizaciji. V tem času mladi pod mentorstvom izkušenih ljudi nadaljujejo z razvijanjem ideje ter delajo na ostalih konkretnih primerih in vprašanjih, ki ustrezajo njihovemu profilu. Ob tem pa tudi dodobra spoznajo ustroj organizacije, spletejo nova poznanstva, za opravljeno delo pa jim organizacije izdajo priporočilo ter jim povrnejo stroške prevoza in malice v času usposabljanja.

2014 © - Career Kicker | Pravno obvestilo | Piškotki | Izdelava strani